Sayfalar

24 Kasım 2013 Pazar

şeker hamurlu kurabiye



 ilk önce marşmelovları benmari usulü eritiyoruz poşette beyaz ve pembe renkler vardı ikisini de ayırıp ayrı ayrı hamurlar elde ettim
 eritirken arada karıştırmayı unutmayın böyle yapışkan bir hal alıyo
 daha sonra erittiğimiz kabın içine bir çorba kaşığı su ve 250 gr pudra şekerinin yarısını boşaltıp kaşıkla karıştırıyoruz biraz toparlandıktan sonra tezgahın üstüne alıp pudra şekerimizin kalan yarısını da döküyoruz ve yoğuruyoruz yukarıdaki gibi bir hamur elde ediyoruz hamurumuzun heryerini yumuşamış margarinle yağlayıp streç filme sarıp bir gün bekletiyoruz beklemezse istediğiniz verimi alamazsınız

gelelim kurabiyemize :150 gr margarin, 1yumurta,1 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı zencefil,1tatlı kaşığı tarçın,1tatlı kaşığı karbonat,un malzemelerin hepsini karıştırıp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz
 ben çubuklu olsun istedim ve çubukları kurabiyelerin tam ortasından içine yerleştirdim. 
ertesi gün şeker hamurunuzu açıp kurabiye kalplarıyla şekil verip bal yada su yardımıyla kurabiyelerimize yapıştırıyoruz
 işte sonuç kızımın yüzündeki mutluluğu görünce bütün yorgunluğum uçup gitti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder